atelier9
Susanne Gemmer

Susanne Gemmer

Kunsten at være..

Nyt år – nye muligheder..

Om jeg vil det eller ej, så reflekterer jeg altid over året, der er gået, når vi når nytår. Jeg er ikke sådan rigtig til de dersens nytårsforsæt, hvor jeg lige pludselig ændrer på en masse, bare fordi det er d. 31.12.18, og nu må jeg da bare i gang med at ændre vaner og komme i gang med alle mulige og umulige tiltag af den ene eller den anden slags… med mindre altså, at jeg får nys om, at der er sendt en bunke magi med ind over datoen, som gør det enkelt og let at ændre vaner?..

Jeg reflekterer meget mere over, om 2018 har været et godt og givende år, hvad der har fungeret for mig, og hvad jeg måske med fordel kan ændre på fremadrettet.

2018 har stået i kunstens tegn for mig – mere end nogen sinde. Det blev året, hvor jeg mentalt besluttede, at jeg ikke længere var billedmager, men faktisk besluttede, at NU er jeg billedkunstner. Det har været længe undervejs, og det har i og for sig ikke noget at gøre med, om jeg har malet meget, og om min kunst er kommet ud i verden, for det er den helt bestemt. Det handler meget mere om, at jeg ikke 100% har kunnet committe mig til det, da denne titel også forpligter (som minimum i forhold til mig selv). Følelsen af bare at råbe det ud til alverden, at JA! jeg er billedkunstner af hjertet, har krævet, at jeg kiggede indad – men nu er jeg der – lige der, hvor jeg føler, det er sandt på så mange planer.

Mine aktiviteter viser i grunden også, at JA! jeg er kommet ud i verden med min kunst. Det er det største år ever i mit kunstneriske virke, hvor rigtig mange kunstværker fandt nye hjem, nogle er sågar fløjet udenlands til Norge, UK og Tyskland. Af hjertet TAK til alle jer, der har fundet vej til mig og min kunst, jeg er dybt taknemmelig på så mange planer.

Det blev også året, hvor jeg gav den endnu mere gas med at undervise, og det føles så godt for mig, at jeg fortsætter i 2019, hvor der allerede nu er 2 fuldt bookede hold, så flere datoer er ved at blive sat i kalenderen.

Flere spørger mig om, hvordan jeg kan få tid til det, når jeg har så mange andre ting i gang, og det er der nok i virkeligheden ikke et entydigt svar på. Sikkert er det dog, at jeg er villig til at arbejde hårdt for at nå mine mål. Den største forandring i forhold til mit kunstneriske virke kom dog, da jeg af hjertet besluttede at fokusere på min kunst. Helt konkret plotte tid i kalenderen hver eneste dag, hvor jeg skal i atelieret og arbejde med min kunst. Herudover har jeg også besluttet, at kunsten og jeg kommer før ALT andet, og det har gjort en verden til forskel, at jeg tager mig og min kunst alvorligt. Er det let – nej, ikke altid – og falder jeg af sporet en gang imellem , ja, men jeg ved, hvilket spor jeg skal ind på igen, og bevares, jeg justerer retningen lidt i ny og næ, men jeg holder fokus på, at min kunst og jeg skal ud i verden, OG jeg vil nyde det hele i fulde drag. Jeg vil ikke tilbage i “knokle mode”, hvor det er mit ego, der tager over. Kunsten er at være tilstede her og nu og mærke, hvor der er balance mellem at nyde og at yde.

Rigtig godt nytår til dig og dine, jeg håber dit 2019 bliver et festligt og farverigt et af slagsen!

PS: husk, at du lige nu får op til 50% på udvalgte værker, da jeg gør plads til ny energi i galleriet 🙂

Del blog indlæget

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email