Malekursus

Lær at male abstrakte malerier på kreativt malekursus

Søger du maleundervisning på små, intime hold, så du kan få individuel sparring?
Vil du hygge dig og skabe i et trygt fællesskab med andre kunstinteresserede?
Foretrækker du et intensivt malekursus i weekenden, så du får roen til at fordybe dig, blive i nuet og mærke, hvad der sker med dig og din kunst, når du slapper helt af?
Vil du lære teknikkerne til at male på lærred, mens du arbejder med dine egne malerier?

Så er mine malekurser for begyndere og let øvede sikkert de rette for dig.

Om mine malekurser

Kreativitet og kunst kan ikke puttes i kasser eller læres via et skema. Heldigvis. Derfor har jeg aldrig et fast program for malekurserne. Som regel går vi til og fra undervisning og kreative maleøvelser, som det passer med jeres lyst og energi. Selve legen med maleriet fylder oftest mest, for det er jo, når du står med penslen i hånden, du kan mærke, hvad der føles rigtigt. Og det er jo sådan, kunst skabes.

Undervejs lærer du også, hvad du gør, hvis du hæmmes af en maleblokering, og det hvide lærred skriger tomt til dig, og hvordan du vælger de gode materialer, så det bliver let for dig at male lækre malerier fremover.

Kommende kurser

  • d. 24-25. april 2024 FULDT BOOKET
  • d. 25-26. oktober 2024 3 LEDIGE PLADSER

Alle kurser foregår normalt fredag kl. 15.00 til 21.00 og lørdag kl. 10.00 til 16.00.

(Kurser onsdag-torsdag foregår kl. 10-16).

Har du brug for at dele din betaling op, så kontakt mig endelig, da der er lang tid til oktober.
Du kan indbetale depositum kr. 1.000 på mobilepay 202297, og indbetale restbeløb 1 måned før kursus start. Bemærk, depositum refunderes ikke med mindre underviser aflyser kurset.

Med i din pakke får du kaffe, te, snacks og et lækkert måltid både fredag og lørdag, samt onsdag/torsdag, hvis kurset afholdes der.

 

Din pris for 2 dages intensivt malekursus i hyggelige rammer: 2.995 kroner

Din tilmelding er bindende, og betaling for kurser refunderes kun, hvis Susanne Gemmer aflyser kurset pga. sygdom eller for få deltagere.

Hvis I er en gruppe veninder eller kunstinteresserede, arrangerer jeg gerne et malekursus i København eller Århus. Her vil prisen dog være højere.

 

MATERIALELISTE

Tager du dine egne materialer med, anbefaler jeg:

  • ca. 5-6 lærreder forskellige størrelser, ikke for små, 80 x 80 cm og op til max 100 x 120 cm er fint
  • Akrylmaling (titanium hvid) af en god kvalitet, eksempelvis i mærket System 3 eller lign. + en pallette til din maling
  • Pensler og spartler i forskellige størrelser, også gerne nogle meget store
  • Svampe, klude og spand til vand og pensler samt min. 2×2 mtr. afdækning til gulvet
  • lidt akvarelpapir, kul og kridt, men kun hvis du har det i gemmerne

Du kan enten selv tage dine materialer med, eller du kan bruge mine pensler/spartler og min maling m.v. for 700 kroner hele weekenden. Pris for lærreder kommer oveni, fordi det er så forskelligt, hvor mange lærreder I bruger. Du kan forudbestille lærrederne hos mig om ønsket, men du er naturligvis velkommen til at medbringe egne lærreder.

Om malekurset

Kurserne begynder normalt fredag eftermiddag og fortsætter til lørdag, og vi leger og skaber, mens jeg indvier jer i de kunstneriske teknikker, der kan hjælpe med at skabe et abstrakt maleri. Teknikker til at skabe komposition og dybde i det abstrakte maleri, så de bliver ved med at give nye indtryk til beskueren.

Tidligere kursister melder tilbage, at de lærer en masse samtidig med, at energien og stemningen er rigtig god. Ofte ser jeg mine kursister flere gange, og ligesom dem vil du sikkert også tage hjem fra kurset opløftet med energi og fyldt med mod til at udvikle din kunst og kreativitet derhjemme. Som en fortæller:

Sikke dog et par skønne dage, du var vært af – TUSIND TAK. Det har virkelig været en kæmpe åbning af det kreative univers for mit vedkommende. Jeg er SÅ glad og taknemmelig for, at jeg til sidst “overgav” mig og meldte mig til.

Jeg fik den der følelse af at have lyst til at skabe og gøre. Og den der drivkraft i at få en slags handlekraft til at gøre det, jeg har lyst til. Jeg blev virkelig glad indeni, men også meget træt 🙂

Jeg håber, jeg formår at holde fast i denne glæde ved at skabe og være kreativ. Det har helt klart åbnet noget, som jeg har gemt væk i alt for lang tid. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle have gang i så mange værker men MEGA FEDT.

Så Susanne – tusind tak for et par inspirerende og faktisk også sjove dage i et lækkert værksted med super godt mad.” KH Malene 

“Hvor er jeg glad for, at jeg investerede i et malekursus hos dig. Inden tiden følte jeg, at det var mange penge – men det er ingenting efter et par dage hos dig. Du giver ALT, hvad du har i dig. Er nærværende overfor hver enkelt deltager, og skubber os med en blid og fast hånd på en gang i den rigtige retning. Samtidig har du den skønneste energi og humor, og jeg er helt forelsket i dig og din kunst og ikke mindst omgivelserne. Maden ikke at forglemme var da også i særklasse. Jeg kommer på malekursus hos dig igen ingen tvivl om det!”

Du kan se flere hilsner fra tidligere kursister længere nede på siden.

Netop fordi I maks. er 6 på holdet, er der plads til, at I er på forskellige niveauer og har forskellige drømme om, hvad I vil med jeres kunst. Jeg guider dig i den retning, der er rigtig for dig og din kreative proces, og jeg har øje for, hvad dit næste skridt skal være, så du får en god oplevelse og motiveres til at forsætte din kreative rejse ind i kunsten efter kurset.

Kurserne finder som hovedregel sted forår og efterår på

Atelier Gemmer
Biltoftvej 1, Næsbjerg
6800 Varde

Tidligere malekursister fortæller

“Hej Susanne, lige et ønske om god weekend herfra med ord som wauu, respekt, humor og go energi… er fuldstændig “pjattet” med din evne til at videregive læring….. jeg er endnu høj af dit malekursus”

De bedste hilsner fra Jonna Munk

“Kære Susanne

Et stort tak for nogle skønne lærerige dage, hvor vi, min datter og jeg, lærte at svinge en pensel og angribe det store hvide lærred. Vi har aldrig tidligere prøvet at male, og vi var spændte på, om vi overhovedet kunne nå at lære noget i løbet af bare to dage. Det kunne vi bestemt; du lærte os, hvordan man starter ud og nemt kommer i gang med at male abstrakt, Du lærte os enkle teknikker med både pensler, spartler, bølgepap, svampe og meget mere. Du lærte os eksperimentere med metoder og tilgange og du var god til at lytte og forstå hvor vi gerne ville hen med vores første malerier. Vi kørte hjem med en rigtig glad følelse i kroppen og vi er stolte over det vi formåede at male – på bare 2 dage. Vi glæder os til at fortsætte med vores nye passion på hjemmebanen. Tusinde tak fra os begge.”

KH Charlotte og Irene

“Mange tak Susanne for et helt fantastisk inspirerende og lærerigt kursus, jeg har fået alt det jeg ønskede mig og mere end det til min fortsatte malerejse ”

Hanne Jensen

“Tusind tak for et godt og lærerigt malekursus hos dig. Jeg glæder mig helt vildt til at komme hjem og arbejde med teknikkerne.”

Malene Iversen

“TAK for to fantastiske dage på dit malekursus. Du er en meget kompetent, ihærdig og dygtig underviser – jeg er dybt imponeret over dit engagement. Du forsøger at favne og rumme os alle, og du gør det fantastisk godt!”

Karin Iversen

” TAK for et sjovt, udfordrende og meget lærerigt malekursus hos dig – jeg fik lært en masse og ser frem til at male hjemme. Måske jeg kommer igen, da jeg ikke er færdig med dig”

Pia

“Det har været en skøn weekend i farvernes og “slip dig løs” univers. Jeg er vild med Susanne Gemmer. Hun er god til hver enkelt og ved lige hvad der skal til. Både på den ene og den anden måde. Kan varmt anbefales”

Grethe Søndergaard